$39M aan Bitcoin gestolen in 2016 Bitfinex Hack Is on the Move

Hackers hebben ongeveer $38.7M van $1.3B aan Bitcoin overgemaakt uit portemonnees die verbonden zijn met de beruchte 2016-hack van crypto-ruil Bitfinex.

Een deel van de 119.756 Bitcoin die in 2016 uit de crypto uitwisseling Bitfinex werd gestolen, is weer in beweging gekomen.

Volgens een reeks tweets die door Whale Alert op 27-28 juli werden gepost, verplaatsten portemonnees waarvan bekend is dat ze in verband worden gebracht met een van de grootste breuken ooit van een crypto-uitwisseling 3503 Bitcoin (BTC) – met een waarde van ongeveer 38,7 miljoen dollar – meer dan 12 transacties.

De grootste individuele beweging was van 476,32 BTC, of ongeveer $5,2 miljoen, terwijl de kleinste 2,612703 BTC was, oftewel $28.849.

Langzaam bewegende miljarden in crypto

Tot op heden hebben de hackers die verantwoordelijk zijn voor de Bitfinex-inbreuk slechts 1-2% van de middelen die ze in augustus 2016 van de beurs hebben gestolen, verplaatst. De HODLing-strategie lijkt zijn vruchten af te werpen, aangezien het transport destijds slechts 72 miljoen dollar waard was. Het is nu 1,3 miljard dollar waard.

De potentiële impact van zo’n groot aantal munten dat in de crypto-markt wordt gedumpt, kan problematisch zijn. De prijs van Bitcoin was echter grotendeels onaangetast toen 50 BTC van de penningen in oude adressen in verband met Satoshi Nakamoto in mei verhuisde.

Het gebrek aan beweging kan suggereren dat criminelen problemen hebben met het witwassen van digitale activa, omdat er strengere regels worden opgelegd. Cointelegraph meldde in juni dat 736 BTC van eerdere overboekingen van portemonnees in verband met de hack naar de Russische darknet marktplaats Hydra ging – en sommigen kwamen zelfs terug bij Bitfinex terecht.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert