Bitcoin (BTC) zet herstel voort en bereikt bijna $55.000

  • BTC is teruggekaatst naar de $46.900-$47.725 steunzone.
  • Er is kortetermijnweerstand op $53.571 en $55.865.
  • Lange termijn indicatoren zijn bearish maar korte termijn signalen zijn bullish.

De Bitcoin (BTC) prijs heeft de opwaartse beweging, ingezet op 26 april, hervat. Tot nu toe is het erin geslaagd om terug te herstellen tot net onder $55.000.

Ondanks de aanhoudende bounce, bevestigen technische indicatoren voor bitcoin nog geen bullish trend reversal.

BTC stuitert op steun

BTC beweegt neerwaarts sinds 14 april, toen het een hoogtepunt van 64.854 dollar bereikte. De neerwaartse beweging versnelde op 18 april. Op 25 april bereikte het een lokaal dieptepunt van $46.930 voordat het opveerde.

Momenteel handelt BTC nabij $54.700.

Technische indicatoren zijn nog steeds bearish. Ondanks een stijging staat de RSI nog steeds onder de 50. Bovendien heeft de Stochastics oscillator zojuist een bearish cross gemaakt.

Terwijl de MACD dicht bij een bullish reversal signaal is, heeft hij dat nog niet gedaan. Zelfs als de MACD bullish zou kruisen, zou dit de enige bullish aanwijzing zijn van de drie indicatoren.

Ondanks de bearishness van de indicatoren, vond de bounce plaats op een belangrijke samenloop van Fib support levels. Het gebied bevindt zich tussen $46.900-$47.725, gevormd door de 0.786 (zwart) en 0.5 (oranje) Fib retracement levels. Het eerste omvat het meest recente deel van de beweging, terwijl het tweede bestaat uit het langere termijn deel.

Lopend BTC retracement

De zes-uurs grafiek toont weerstand tussen $53.571-$55.865. Dit zijn de 0,382 en 0,5 Fib retracements van de meest recente neerwaartse beweging. Beide zijn ook horizontale weerstandsgebieden.

De kortetermijnindicatoren zijn bullish. Ondanks dit, zou een soort afwijzing verwacht worden eens BTC deze laatste weerstandszone bereikt.

Als de prijs terugtrekt, zou er sterke steun moeten zijn op $51.000. Dit is een horizontaal gebied dat eerder als weerstand fungeerde en nu waarschijnlijk is veranderd in steun. Bovendien is het het 0,5 Fib retracement level.

Conclusie

Het is nog niet duidelijk of het dieptepunt van BTC is bereikt of dat er nog een neerwaartse beweging wacht. De kortetermijngrafiek lijkt echter bullish te zijn.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert